Kringlooplandbouw


ACCEZ richt zich met haar kennisprogramma onder andere op vraagstukken rondom kringlooplandbouw. Dat doen op verschillende onderdelen en in diverse gebieden. We pakken vragen op die komen vanuit bijvoorbeeld de veehouders in het Groene Hart, telers in Greenport West-Holland en ondernemers in de Bollenstreek. Zowel ondernemers als beleidsmakers ervaren een sterke urgentie op dit thema. De expertise vanuit de bij ACCEZ aangesloten universiteiten is daarbij van grote waarde.

ACCEZ draagt met dit onderdeel van haar kennisprogramma bij aan de ambities van de provincie Zuid-Holland en de Rijksoverheid binnen het transitiepad Biomassa en Voedsel. Natuurlijk ondersteunt het tevens de ambitie van het Rijk om kringlooplandbouw te stimuleren.


Lees meer over Groene Hart circulair
Lees meer over Toekomsten voor het tuinbouwcluster


Contact

Heb je een complex versnellingsvraagstuk waar meerdere ondernemers bij betrokken zijn en waar kansen liggen om de transitie naar de circulaire economie in Zuid-Holland te versnellen? Heb je vragen of suggesties? Neem dan gerust contact met ons op via secretariaat@accez.nl.Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief, en blijf op de hoogte van onze activiteiten.