24.09.20 // Online kenniscafé – Duurzaam verpakken

Redactie Geen categorie, Voorpagina

28 augustus 2020


Voor kwekers en telers van sierplanten is de verpakking bijna net zo belangrijk als de plant of bloem zelf. Bescherming tijdens vervoer is een van de vele functies. De laatste jaren ontstaat echter steeds meer maatschappelijke bewustwording van de milieu-impact van producten én hun verpakkingen. Ook bij ondernemers groeit dit bewustzijn.


Samen met Greenport West-Holland organiseert ACCEZ op 24 september 2020 een interactief, online kenniscafé rond het thema duurzaam verpakken.

Visie bundelen

Stolk Flora is zo’n bedrijf dat voorop wil lopen en zoekt continue naar mogelijkheden om de bedrijfsvoering te verduurzamen. Prangende vraag van manager Koen van Koppen: ‘Op welke manier kunnen we onze verpakkingen verduurzamen?’ ACCEZ vroeg daarop acht wetenschappers naar hun kijk op dit vraagstuk. Dat bood een breed perspectief – van andere materialen tot volledig herzien van de sector – en wordt gebundeld in een position paper.

Tijdens het online kenniscafé brengen we de individuele perspectieven uit de interviews bij elkaar en denken samen verder na over het vraagstuk. We nodigen ondernemers – met name uit de sierteelt, maar ook daarbuiten – die stappen willen maken met het verduurzamen van hun bedrijf, wetenschappers en beleidsmakers uit om met ons in gesprek te gaan. Onder anderen Koen van Koppen (manager Stolk Flora), Cathrien Ruoff (docent-onderzoeker product design Hogeschool van Amsterdam) en Nikki Groote Schaarsberg (junior onderzoeker circular packaging, Hogeschool van Amsterdam) delen hun visie.

Deelnemen

Het interactieve programma biedt inspiratie en input voor ieders eigen verpakkingsvraagstuk, en daagt je uit tot creatief denken. De inzichten die we tijdens het café opdoen, vormen de inhoud voor het laatste hoofdstuk van het position paper. Na afloop is uiteraard nog gelegenheid om online verder met elkaar van gedachten te wisselen. Moderatie is in handen van Henk van Latesteijn.

Wil je meedenken over mogelijkheden in het verpakkingsvraagstuk, inspiratie opdoen én input leveren voor het position paper? Meld je dan aan via onderstaande link.


Praktische zaken

Wat: Kenniscafé – Duurzaam verpakken

Wanneer: donderdag 24 september 2020, 15.00 uur tot 17.00 uur, met mogelijkheid tot nazit

Waar: Zoom (voorafgaand aan het kenniscafé ontvang je de link naar de Zoomsessie)