26.05.21 // Editie #2 Parade circulaire gebiedsontwikkeling

Redactie Geen categorie, Voorpagina

3 mei 2021


Welke rol hebben belanghebbenden in circulaire gebiedsontwikkeling? Tijdens deze tweede editie delen we samen met Cirkelstad en met jou ervaringen uit verschillende gebieden.


Circulaire gebiedsontwikkeling is een ontzettend brede opgave. Het gaat over het technisch sluiten van materiaalkringlopen en de impact verminderen van de ecologische footprint. Over werkgelegenheid, herverdeling en een prettige leefomgeving. En het gaat ook over samenwerking: tussen bouw en beleid, opdrachtgevers en opdrachtnemers. Maar ook het betrekken van de mensen die er zijn, die er werken, die er recreëren, die er (gaan) wonen. Hoe krijgen zij in jouw plannen een stem – of een rol?

Op het programma

Met een combinatie van kennis en kunst biedt de parade je een flinke dosis inspiratie voor circulariteit in jouw bedrijfsvoering of beleid. Gerard Roemers, mede-oprichter wooncoöperatie de Warren, deelt zijn ervaring in het ontwikkelen van duurzame, sociale en blijvend betaalbare woningen – bottom-up, door de bewoners zelf. Neem een kijkje in de keuken van een projectontwikkelaar, waar ontwikkelaar Maaike Perenboom (Synchroon) je kennis laat maken met hun uitgangspunten voor circulair ontwikkelen. Laat je inspireren door een wervelend verhaal van onderzoeker Marleen Buizer (WUR), over de inzichten uit het ACCEZ-onderzoek. Ontdek met music artist Josué Amador hoe circulaire gebiedsontwikkeling eigenlijk klinkt. En visueel artiest Ulrike Hahn neemt je mee in het visualiseren van circulariteit.

Aanmelden

Stap in de wervelende show en laat je verwelkomen door Judith Schueler (ACCEZ) en Nico van Hoogdalem (Cirkelstad). Aan het einde van de middag halen we alle ervaringen op en stellen we beschikbaar als ‘goodie bag’.

Wil je meer leren over circulaire gebiedsontwikkeling, in al haar kleuren en vormen? Meld je aan!

Praktische zaken

Datum: 26 mei 2021
Tijd: 14:00 – 16:30 uur
Locatie: Cirkelstad: online via Zoom
Taal: Nederlands en Engels


Over de parade

Onderzoekers van verschillende universiteiten deden binnen ACCEZ-project Binckhorst Circulair, samen met beleidsmakers en ondernemers, twee jaar lang onderzoek naar circulaire gebiedswikkeling in de Binckhorst. Wat is circulaire gebiedsontwikkeling nu eigenlijk, en wat is ervoor nodig om het te realiseren? Die opgedane kennis delen ze tijdens een parade, met een bruisende mix van kennis, kunst, inspiratie en praktijk. De parade is een initiatief van Rotterdam Arts and Science Lab (RASL) en ACCEZ. Lees hier meer over de première op 26 maart 2021.