30.03.22 // KIP excursie M4H – Rotterdam

Redactie Geen categorie


Leren van en met elkaar is een van de doelstellingen van KIP. In dit kader organiseren we op 30 maart a.s. een excursie naar Merwe-Vierhavens (M4H) in Rotterdam.


Net als de Binckhorst is het M4H-gebied constant in ontwikkeling. Van origine een oud haventerrein, nu in transitie naar een woon- en werkgebied en – nog steeds – een belangrijke plek voor de maakindustrie. M4H profileert zich als een innovatief Makersdistrict en dat heeft al tot veel aansprekende initiatieven geleid. Een voorbeeld is Rechtstreekx, dat inmiddels ook een vestiging in de Binckhorst heeft. Het gras bij de buren lijkt altijd groener, maar is dat ook zo? Welke uitdagingen kom je tegen in de ontwikkeling van zo’n gebied, en vooral, hoe ga je daarmee om? Wat kunnen we daarvan leren? Daarover gaan we in gesprek met mensen die in het gebied werken.

In een speciale bus gaan we op een bijzondere excursie door M4H. Met partners van KIP en andere geïnteresseerden in circulaire gebiedsontwikkeling gaan we op (praktijk)onderzoek uit en hopen we een flinke dosis inspiratie, nieuwe inzichten en contacten op te doen.

Het programma

13.00u     Vertrek met schoolbus Drive2Connect vanaf Rotterdam CS

Rondrit door het gebied o.l.v. David ter Avest, proeftuin regisseur van Hogeschool Rotterdam. Bezoek aan de Voedseltuin, het Keilepand/Collectief en  GroenCollect.

De excursie eindigt met een bezoek aan de Satellietlocatie HR, de eigen locatie die de Hogeschool Rotterdam in het gebied heeft voor praktijkonderwijs.

17.00u     Einde

Na afloop is er gelegenheid om (voor eigen rekening) met elkaar een hapje te eten in het gebied.

De deelname is beperkt tot 20 personen. Lijkt het je leuk om gebruik te maken van deze uitnodiging? Meld je dan snel aan, zodat je verzekerd bent van een plekje. We gaan graag met jou op reis!


Over Kenniswerkplaats KIP

Kenniswerkplaats KIP (Kennis In Productie) versterkt de wisselwerking tussen theoretische en praktische kennis en draagt daarmee bij aan de realisatie van een circulaire Binckhorst. KIP vormt een leerschool voor studenten, beleidsmakers, onderzoekers en ondernemers en soortgelijke gebieden waar circulaire gebiedsontwikkeling in combinatie met wonen en werken centraal staat.

KIP is een samenwerkingsverband tussen ACCEZ, I’M BINCK, Wageningen University & Research, Haagse Hogeschool en ImpactCity, gemeente Den Haag. Lees hier meer over KIP.