Kenniscafé <De Broedplaats> op 31 oktober 2019

admin Geen categorie

16 oktober 2019


Op donderdag 31 oktober organiseert ACCEZ <De Broedplaats>. Dat doen we op onze nieuwe locatie in de Binckhorst, Kenniswerkplaats KIP. We nodigen je van harte uit om mee te broeden tijdens dit interactieve en creatieve kenniscafé. Het thema van de dag is ‘circulaire economie in actie: hoe werkt kennis voor ondernemers én beleidsmakers?’


Onderzoekers, ondernemers en beleidsmakers snakken naar meer kennis over de transitie naar een circulaire economie, of het nu gaat om kringlooplandbouw of circulaire stedelijke gebiedsontwikkeling. Sinds begin dit jaar voert ACCEZ samen met onderzoekers uit de regio dynamische projecten uit in de Binckhorst en het Groene Hart. Hoogste tijd om van elkaar te leren én te zoeken naar kansen.

Programma

Wat zijn ervaringen tot nu toe? Wat kan de samenwerking tussen onderzoekers, ondernemers en beleidsmakers versterken? De middag staat in het teken van waar heb jij behoefte aan hebt in de versnelling van de circulaire economie in Zuid-Holland. Onder leiding van moderator Youetta Visser gaan we met elkaar in gesprek.

Twee ACCEZ-onderzoekers vertellen over hun eerste resultaten en ervaringen. Keynote spreker is Ruud Zanders, oprichter van Kipster. Kipster sleepte reeds talloze prijzen in de wacht en wordt nu op meerdere plekken uitgerold. Wat zorgde ervoor dat wetenschap succesvol bijdroeg aan de ontwikkeling van hun innovatieve en circulaire pluimveehouderij?

Vervolgens proosten we samen op een betekenisvolle toekomst voor Kenniswerkplaats KIP. Met gedeputeerde Adri Bom-Lemstra, provincie Zuid-Holland, Bert Mooren, directeur VNO-NCW West, wethouder Saskia Bruines, gemeente Den Haag en hoogleraar Ellen van Bueren, bestuurslid Centre for Sustainability, vertellen over hun verwachtingen voor KIP. Irmgard Bomers, bestuurslid I’M BINCK en Judith Schueler, directeur ACCEZ, vertellen over het moois wat KIP te wachten staat.

Aan inspiratie geen gebrek tijdens <De Broedplaats>. Een tentoonstelling van Anjès Gesink, een gedicht van Alexis de Roode en een satirische video van Youetta Visser bieden je een verfrissende blik op de realiteit.


Praktische zaken

Datum: 31 oktober 2019
Locatie: Kenniswerkplaats KIP, Binckhorstlaan 340b, Den Haag
4.30 uur Inloop
15.00 uur Start kenniscafé
17.00 uur Aftrap Kenniswerkplaats KIP
18.00 uur Borrel


Voor onderzoekers is ruimte om hun eerste ervaringen te delen, voor ondernemers om hun wensen naar voren te brengen en voor beleidsmakers om te horen hoe zij deze veranderkrachten binnen de provincie goed kunnen verankeren. Deelname is kosteloos. Meer weten of direct aanmelden? Stuur een mail naar Evelien van den Brink, communicatie@accez.nl.

We kijken ernaar uit je (weer) te ontmoeten!

Met circulaire groet,

Judith Schueler
Directeur ACCEZ

Om de maand biedt <De Broedplaats> ruimte voor uitwisseling in kennis en netwerk, discussie, kunst en verwondering. Met altijd een actueel thema en ruimte om met relevante partners in gesprek te komen en ter plekke volgende stappen te maken.