Masterclass met Adam Kahane – Voorwaarts onder spanning

Redactie Geen categorie

‘Voorwaarts onder spanning: hoe zetten we stappen vooruit ondanks verschillende belangen?’

Op maandag 19 juni vindt in Utrecht de masterclass ‘Voorwaarts onder spanning’ plaats. Tijdens deze unieke masterclass doen wij – ACCEZ, Reos Partners, DRIFT, KNAW en Hiemstra & De Vries – een handreiking aan iedereen die handvatten zoekt voor het omgaan met conflict en spanning in de uitdagingen van de ruimtelijke puzzel.

Thema: Voorwaarts onder spanning
Het thema van de masterclass is Voorwaarts onder spanning. Om de ruimtelijke transitie succesvol te maken, willen we ondanks spanningen een weg voorwaarts vinden. Dit omvat spanningen tussen belanghebbenden, tussen plannen en de uitvoerbaarheid, en tussen huidige doelstellingen en gewenste resultaten. Al deze spanningen vragen om nieuwe vormen van samenwerken.

Niemand minder dan directeur van Reos Partners Adam Kahane, facilitator in de meest complexe sociale situaties en autoriteit op het gebied van participatie en samenwerking, verzorgt de masterclass over het omgaan met deze verschillende belangen en onvermijdelijke weerstand. Kahane stelt in zijn boek ‘Collaborating with the Enemy’ dat ons huidige begrip van samenwerking vraagt om een andere aanpak. We gaan er vaak van uit dat we controle hebben over samenwerking en de uitkomst, maar in complexe situaties met grote diversiteit aan betrokkenen is dat niet altijd mogelijk.

Keynote, open gesprekken en kans voor vernieuwde samenwerking
Tijdens deze middag deelt Kahane zijn visie en inzichten uit jarenlange ervaring en bespreekt hij mogelijkheden voor nieuwe vormen van samenwerking in een veranderende samenleving. Daarnaast gaan deelnemers met elkaar in gesprek over de uitdagingen van samenwerking in de ruimtelijke transitie. Het resultaat: een interactieve sessie waarin nieuwe vaardigheden worden verworven en het vermogen om nieuwe manieren van samenwerken te vinden wordt vergroot.

Meld je aan: 19 juni!
Werk je aan de ruimtelijke transitie? En ervaar je dat belangen vaak tegenstrijdig lijken en samenwerking moeizaam verloopt? De masterclass biedt een unieke kans om onder begeleiding van Kahane open gesprekken te voeren met andere betrokkenen, samen te onderzoeken wat mogelijk is en de eerste stappen vooruit te zetten.

Meld je hier aan voor de masterclass. Er zijn nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij!