Workshop – Toekomsten voor het Tuinbouwcluster

Redactie Anders


Durf jij te zeggen waar de tuinbouw over tien jaar staat? Factoren als politiek, economie, technologie, klimaat en duurzaamheid zijn van grote invloed en moeilijk te voorspellen. En wat betekent een nieuwe pandemie voor de tuinbouw? Samen met experts in- en rondom het tuinbouwcluster ontwikkelden we strategisch gereedschap; we schreven vier extreme, en toch plausibele, toekomsten voor het tuinbouwcluster. Vier toekomsten waar jij als young professional in de tuinbouw mee aan de slag kan. Doe je mee?


Op dinsdagmiddag 17 november 2020 werpen we een blik in op de tuinbouw over 10 jaar. Vanachter je computer ga je samen met andere talentvolle collega’s in gesprek over de toekomst van het tuinbouwcluster; jullie toekomst. In een dynamisch programma met workshops en dialoog en leer je hoe je scenario-denken kunt gebruiken bij de strategische vraagstukken in jouw sector.

Met o.a. Adri Bom-Lemstra (voorzitter Greenports Nederland), Sjaak van der Tak (voorzitter Glastuinbouw Nederland), Edith Bentvelsen (managing director Ter Laak Orchids), Judith Schueler (directeur ACCEZ) en presentator Lisa Peters.

En met een bijdrage van Carola Schouten, Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Meld je hier aan

Praktische zaken

Wat: Workshop – Toekomsten voor het tuinbouwcluster
Wanneer: dinsdag 17 november 2020
Locatie: Online via Zoom
Aanvang: 15.00 uur tot ongeveer 17.00 uur.
Toegang: gratis

Betrokken organisaties: Wageningen Economic Research, World Horti Center, Provincie Zuid-Holland, LDE Centre for Sustainability & ACCEZ.


Over Toekomsten voor het tuinbouwcluster

ACCEZ ontwikkelde, in opdracht van de corona crisisteam Tuinbouw van Greenports Nederland, een instrument om te kunnen navigeren in onzekere tijden: toekomstscenario’s voor het Nederlandse tuinbouwcluster. Vier extreme wereldbeelden toegespitst op vier sectoren. Een hulpmiddel om tuinbouwers te helpen zich beter voor te bereiden op wat komen gaat.

ACCEZ is een not-for-profit projectorganisatie die de samenwerking tussen ondernemers, onderzoekers en beleidsmakers rondom transdisciplinaire transitievraagstukken begeleidt en versnelt.

Vragen? Neem contact op met Jurre Zwinkels via communicatie@accez.nl.