Binckhorst Noordwest

Versnelling circulaire gebiedsontwikkeling Binckhorst Noordwest

admin Projecten


Binnen de transformatie van het industriegebied naar een woonwerkgebied bleef het enorme circulaire potentieel onbenut. Daarom hebben onderzoekers de kracht aangetoond van zowel kleine als grote bestaande ondernemingen en de bestaande infrastructuur. Dit alles met het doel om te voorkomen dat gemeenten en regionale overheden, onder druk van woningbouw, het circulaire potentieel uit het oog verliezen.

Locatie
Binckhorst, Den Haag

Partners
Erasmus Universiteit RotterdamBAM, TU Delft, Gemeente Den HaagWageningen University and Research, Universiteit Leiden, Provincie Zuid- Holland, I’M BINCK, Cirkelstad, Haagse Milieu Services, Gered Gereedschap.

Looptijd
2018 – 2021

Resultaat
Lees meer over de lessen uit de Binckhorst en andere gebiedsontwikkelingen in het onderzoeksrapport ‘Perspectieven op Circulaire Gebiedsontwikkeling‘.

“ACCEZ heeft actief geprobeerd om de onderzoekers hier samen te brengen. Zodat we niet vanuit de silo’s van onze universiteiten dit werk doen maar echt in contact zijn met het gebied. Dat is heel goed voor onderzoeker én voor beleid. Want dan krijg je die uitwisseling.”

Marleen Buizer, onderzoeker en docent aan de Wageningen University & Research