Ontwerptraject circulaire samenwerkingen

Redactie Geen categorie

13 oktober 2020


Ben je een ondernemer, beleidsmaker, jurist, handhaver of adviseur met circulaire ambities en ervaar je moeilijkheden om deze in de praktijk te realiseren? Schrijf je dan in voor het ACCEZ ontwerptraject Circulaire Samenwerkingen en bedenk samen met wetenschappers en ontwerpers oplossingen om jouw circulaire ambities te verwezenlijken.


Waar gaat het precies over?

Onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma’s om de circulaire transitie te versnellen draaien vaak om technologische innovaties, vernieuwende productieprocessen en duurzame economische modellen. Op deze vlakken wordt enorm veel vooruitgang geboekt. Tegelijkertijd zien we dat de manier waarop toezicht en handhaving, beleidsprocessen en samenwerkingen zijn ingericht vaak nog een belemmering vormen. Om de circulaire transitie te versnellen moeten ook op deze vlakken innovaties gedaan worden. In het ACCEZ ontwerptraject Circulaire Samenwerkingen willen wij hier samen met jou verandering in brengen.

Wat gaan wij doen?

Het ontwerptraject bestaat uit drie delen waarin wij:
  1. Knelpunten en kansen in de samenwerking tussen ondernemers, overheden en handhavers in kaart brengen.
  2. Een toolkit ontwerpen die hier oplossingen voor biedt.
  3. Een verbindend verhaal creëren om een breder publiek aan te spreken.

Wie zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar ervaringsdeskundigen en experts in de provincie Zuid-Holland die circulaire ambities hebben en graag een bijdrage leveren aan dit ontwerptraject als co-designer of klankbordlid.
Als co-designer werk je actief met ons mee in het ontwerptraject. Gedurende een looptijd van 6 maanden neem je deel aan:
  1. Een interview van 1,5 uur.
  2. Twee co-creatiesessies, elk van 2 à 3 uur.
  3. Toetsing van (onderdelen van) de toolkit – tijdsinvestering nader te bepalen.
Als klankbordlid kom je tijdens het traject tweemaal (digitaal) bijeen om de opbrengsten van het ontwerptraject te bespreken. Beide momenten vragen om een tijdsinvestering van hooguit 2 uur.

Meedoen?

Meld je aan door een mail te sturen naar dr. William Voorberg, via voorberg@essb.eur.nl.

Wat levert het op?

Door mee te doen draag je niet alleen bij aan de circulaire transitie, ook vergroot u uw netwerk van gelijkgestemden en vind je antwoorden om  eigen circulaire ambities te verwezenlijken.

Organisatie

Het ontwerptraject is onderdeel van project Groene Hart Circulair, en is een samenwerking tussen de Erasmus Governance Design Studio en Drift van de Erasmus Universiteit Rotterdam en adviesbureau Ideate. Neem voor vragen contact op met dr. William Voorberg (voorberg@essb.eur.nl).