Donderdag 9 november 2023 biedt de provincie Zuid-Holland, ter ere van het 5-jarig bestaan van ACCEZ, een podium aan het evenement ‘Dit is Zuid-Holland’. ACCEZ trakteert hier op kennis, expertise en ervaringen van vooraanstaande sprekers, ondernemers en academici. Meld je aan en krijg een nieuwe blik op het kennispotentieel van Zuid-Holland: van kennisverspilling naar slim (her)gebruik!
Zuid-Holland heeft met de vele universiteiten en hogescholen in de regio een unieke positie: er is kennis in overvloed om de uitdagingen van vandaag en morgen aan te gaan. Desalniettemin merken we dat deze uitdagingen vaak individueel worden aangepakt, zonder gebruik te maken van elkaars kennis en ervaring.
Verbinden, bundelen en benutten
On-Nederlands eigenlijk om zo’n overvloed aan kennis onbenut te laten. We weten namelijk dat Nederland, en zeker Zuid-Holland, uitblinkt in het behouden en slim (her)gebruiken van bestaande middelen. Met de oprichting van ACCEZ in 2018 heeft de provincie de mogelijkheid gecreëerd om de juiste partners te verbinden, wetenschappelijke kennis te bundelen en in te zetten in de sleutelgebieden van Zuid-Holland. Van het Groene Hart tot de Duin- en Bollenstreek en van het Oost- en Westland tot de stedelijke gebieden. Door deze samenwerking kunnen we ons versneld richten op een duurzamer Zuid-Holland.
Gedeputeerde Meindert Stolk: “Met ACCEZ heeft de provincie Zuid-Holland een unieke en praktijkgerichte samenwerking toegevoegd aan haar kennis- en innovatiestructuur.”
Jouw uitdagingen op het gebied van duurzaamheid
Maar hoe vind je de benodigde kennis om jouw duurzaamheidsvraagstuk verder te brengen? En hoe zorg je ervoor dat je de verschillende expertises effectief benut? Ter ere van het 5-jarig bestaan van ACCEZ, trakteren we op kennis, expertise en ervaringen van vooraanstaande sprekers, ondernemers en academici. Je krijgt daarmee een nieuwe blik op het kennispotentieel van Zuid-Holland: van kennisverspilling naar slim (her)gebruik!
Zet donderdag 9 november in je agenda!
Worstel je met de complexiteit van jouw opgave? Kun je extra onafhankelijke denkkracht gebruiken? En wil je weten hoe je de (eigenwijze) wetenschappelijke kennis daarover effectief ontsluit? Zet dan donderdag 9 november van 15.30u – 18.00u in je agenda en meld je aan! We kijken ernaar uit om je te verwelkomen.